Deze e-mail online lezen

 

Beste Victor,

In deze nieuwsbrief informeren we je over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. Alle tochten en evenemneten (behalve die online hebben plaatsgevonden) konden helaas geen doorgang vinden. Op bestuurlijk en organisatorisch is alles wel doorgegaan en is er wat te melden. Er zijn weer activiteiten opgestart, er is een nieuwe tochtcoördinator aangesteld, de enquête over het huishoudelijke reglement is verstuurd, de facebookgroep van de Wereldfietser is wakker geschud, de inrichting van de ledenadministratie is verder geoptimaliseerd en tot slot: we hebben alvast een datum geprikt voor de Nieuwjaarsreceptie! In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Tochten weer opgestart

Nu we voorzichtig uit de covid-bubble komen, staan we weer te trappelen om er samen op uit te trekken. Vanaf vorig jaar maart zijn alle activiteiten geannuleerd, maar gelukkig zijn de maatregelen afgezwakt en zijn gezamenlijke activiteiten sinds kort weer mogelijk. Er zijn al snel weer een aantal tochten georganiseerd! Voorzichtigheid blijft echter wel geboden! Het virus is niet weg en onzekerheden blijven bestaan. Niet alleen fietsend, maar ook lopend en zittend is afstand houden nog steeds het devies!

Zomertrektocht. We gaan naar America! (22 -  27 juli)

Het is kort dag maar heb je zin in een gezellige en originele fietstocht samen met andere wereldfietsers, schrijf je dan snel in. De weersverwachtingen zijn prima. Met één druk op de knop ben je ingeschreven.

Harskamperdennen (27 - 29 augustus)

Het jaarlijkse weekend op de Harskamperdennen is al volgeboekt. Wil je toch een poging doen erbij te zijn, zet je dan op de reservelijst. Bezoek de website van de Wereldfietser, log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar het evenement. Klik op de knop "op de reservelijst" en je staat genoteerd. Als er een plek vrijkomt, dan word je zo snel mogelijk benaderd. 

Off-road tocht Overijssel (3 - 5 september)

Een ultieme 'off the road' beleving in het noordoosten van Overijssel. Wie gaat er mee? Je ontdekt ‘nieuwe paden’ in de regio Ommen, Dalfsen en Lemele. Zoveel mogelijk uit de buurt van de vaak drukke MTB routes. Bezoek de website voor meer informatie over de tocht of geef jezelf direct op! Er zijn nog 7 vrije plekken.

Toertochtcoördinator Coen de Jong

Een aantal kennen mij wellicht al van de vele activiteiten die ik heb bijgewoond in de afgelopen vijf jaar dat ik lid ben. Nu heb ik een stapje vooruit gedaan en de stok van Marly overgenomen als toertochtcoördinator. Ik ben sinds 2014 langere afstanden gaan fietsen nadat ik vanuit Roemenië terug naar huis fietste met een fiets die ik daar gekocht had en wel wilde houden. Sindsdien vele tochten in Nederland en daarbuiten gemaakt, waaronder een deel van de route naar Santiago en een tocht langs de Amerikaanse westkust (Vancouver - San Francisco).

Ik werk momenteel bij Fontys Hogescholen in Eindhoven in de IT en ben naast fietser ook steeds meer een rugzakwandelaar geworden. Ik lees graag en kan niet wachten om (nog) meer van de wereld te gaan ontdekken.

Tot snel!

Hartelijke groet,

Coen

Enquête huishoudelijk reglement: doe mee!

Met de invoering van de automatisering van de ledenadministratie zijn de administratieve processen om bijvoorbeeld lid te worden, gewijzigd. De vereniging moet ook aan nieuwe wetgeving (AVG en WBTR) voldoen. De communicatie met leden verloopt evenens digitaal, evenals de organisatie van evenementen. Al deze veranderingen maken het noodzakelijk om het huishoudelijke reglement aan te passen. Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering op 29 maart zijn alle voorgenomen wijzigingen besproken en toegelicht. De bijeenkomst vond digitaal plaats hetgeen een goede afstemming niet mogelijk maakte.

We hebben afgesproken de voorgenomen wijzigingen aan je voor te leggen. Dat doen we met een enquête. In de enquête kun je aangeven of je het wel of niet eens bent met een voorgenomen aanpassing of geen mening hebt. Bij elke vraag is er mogelijkheid een eigen reactie te geven. Intussen hebben al 130 leden deelgenomen aan de enquête. De antwoorden en reacties zullen we gebruiken voor het opstellen van het reglement, waar we dan in de ALV van november een akkoord over moeten bereiken.

Meedoen?

Top! Check je inbox* dan s.v.p. Er is vrijdag 16 juli in de avond een e-mail aan je gestuurd waarin de link staat om deel te nemen aan de enquête. Je hebt tot 6 augustus gelegenheid mee te doen. Bij voorbaat dank voor je medewerking!

*Mail niet ontvangen? Controleer dan je spam-box

Minder werk, meer fietsen!

Wekelijks melden zich nieuwe leden die zich via de website van de Wereldfietser inschrijven. De intensieve en repeterende administratieve werkzaamheden om een nieuw lid administratief te verwerken, zijn achter de rug. Brieven mailen, gegevens controleren, incassobatches maken, herinneringen sturen; het is allemaal volledig geautomatiseerd hetgeen veel kosten scheelt maar bovenal veel tijd! 

Hoe wordt iemand nu lid in het nieuwe systeem? Men bezoekt de website, selecteert het gewenste lidmaatschap, betaalt de contributie direct via een betalingssysteem (Mollie) en na een controle van de gegevens, worden alle gegevens netjes in de administratie verwerkt. Het nieuwe lid ontvangt dan automatisch een welkomsbrief, een mail met de factuur en een mail met de gebruikersnaam en wachtwoord voor het ledendeel van de webiste. Een groot gemak voor nieuwe leden maar ook een aangename vermindering van het administratieve werk voor de vereniging!

Wereldfietser op Facebook

Alweer zeven jaar terug is er een facebookgroep van de Wereldfietser aangemaakt. Er was aanvankelijk niet zoveel aandacht voor facebook en het was de initiatiefnemers waarschijnlijk ook nog niet helemaal duidelijk wat we ermee konden en wilden. Er gebeurde niet veel in de groep. Aan het begin van dit jaar telde de facebookgroep ongeveer 2500 leden.

Sinds enkele maanden besteden we meer aandacht aan het beheer van de facebookgroep. We zijn berichten en foto's gaan liken, hebben een paar andere interessante 'fietsweetjes' gedeeld en hebben nog niet zo lang geleden facebook leden opgeroepen hun mooiste foto te posten die we dan als omslagfoto van de groep konden gebruiken (zie deze foto). Met die paar handelingen is er een kettingractie op gang gebracht. Steeds meer mensen worden lid worden van de facebookgroep. As we speak is het aantal leden hard op weg naar het 5000ste lid. We denken dat er meer potentie in het gebruik van facebook is in combinatie met onze website. Vooralsnog is facebook een prima extra middel om de Wereldfietser omder de aandacht te brengen. We hebben wel hulp nodig en zijn daarom op zoek naar een Social Media Coördinator. We zoeken iemand die een boost en verbinding tot stand kan brengen tussen informatie en reisverhalen op social media en onze website. Heb je goede ideeën en interesse in de functie, laat het ons dan weten!

Vragen aan het bestuur?

Heb je kritiek, opmerkingen, suggesties of andere kwesties die je aan de orde wilt stellen? Stuur dan een bericht aan het bestuur. We appreciëren het als je daarvoor het contactformulier op de website gebruikt. Carel (secretaris) verzamelt alle binnenkomende post en beantwoordt zo veel mogelijk wekelijks alle binnenkomende post. Vragen die meer afstemmig behoeven, behandelen we in een volgende vergadering van het bestuur. Bij voorbaat dank voor je feedback!

Vacatures

Moderator

Om ons websiteteam te versterken zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe moderator (4-6 uur per week). Het modereren kan plaatsvinden vanuit huis.

De volgende taken staan je te wachten:
•    Forumbijdragen van gebruikers beoordelen en onderhouden
•    Herkennen van - en ingrijpen bij – verboden of ongewenste content
•    Open en duidelijk communiceren met de community
•    Gebruikers helpen en wegwijs maken op het Wereldfietser-Forum

We zoeken iemand die past binnen het volgende profiel:
•    Passie voor de Wereldfietser en haar leden/bezoekers
•    Kennis van de Wereldfietser-community
•    Pakt graag taken op en houdt ervan om zelfstandig te werken
•    Altijd neutraal en objectief
•    Sterk in communicatie, humorvol en meedenkend
•    Goede beheersing van de Nederlandse taal

Voor meer informatie over deze functie, neem je contact op met het bestuurslid Acitviteiten Michiel Maiwald.

Coördinator Social Media

Om de Wereldfietser meer zichtbaarheid te geven en voor onze leden en andere -jonge- fietsreizigers een leuke online ontmoetingsplek te creëren, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van:

  • Je bent de motor achter onze social media kanalen (nu alleen nog Facebook – circa 3.000 accounts en het forum op onze website – circa 15.000 accounts)
  • Je gaat op zoek naar relevante content van onze leden (blogs, website, reisverslagen, activiteiten) en post die op onze kanalen
  • Je stimuleert leden zelf relevante content te plaatsen op onze kanalen. Je hoeft dus niet zelf content te creëren (mag natuurlijk wel); je taak is primair het beheer van onze accounts
  • Je houdt relevante artikelen/ publicaties over het reizen per fiets in de gaten en post die op onze kanalen
  • Je maakt samen met de activiteitencommissie mensen warm voor onze activiteiten via posts vooraf en achteraf
  • Je monitoort, analyseert en interpreteert ontwikkelingen in de kanalen en brengt op onregelmatige basis het bestuur op de hoogte
  • Je zorgt voor een bruisende online community en trekt aan de rem als discussies uit de hand lopen
  • Je bent bekend met de ins en outs van social media kanalen of hebt de ambitie om je de die eigen te maken
  • Je bent lid van de Wereldfietser

Als je officieel bestuurslid van de vereniging wilt worden, behoort dat tot de mogelijkheden maar het is geen must. Heb je interesse in deze functie of wens je eerst nadere informatie, neem dan contact op met Eric Picard, voorzitter van de Wereldfietser: voorzitter@wereldfietser.nl.

Adresgegevens gewijzigd?

Ben je verhuisd of zijn er andere wijzigingen die wij moeten weten? Ga naar de website, log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en pas je gegevens aan in 'Mijn gegevens'. Snel en eenvoudig geregeld. Hartelijk dank!

Wij wensen je een veilige en mooi fietsreis toe!

Noteer alvast in je agenda. IJs en weder dienende is onze Nieuwsjaarsreceptie op zaterdag 8 januari 2022 in de Kargadoor in Utrecht.