Deze e-mail online lezen

 

Goedendag,

Ons verlangen om met elkaar weer mooie en gezellige fietstochten te maken, wordt danig op de proef gesteld. Links er rechts wordt er door een individu nog wel lekker op de pedalen getrapt, maar groepen avontuurlijke fietsers met bepakking hebben we al lang niet meer gezien. Zou het in maart weer kunnen als de eerste feestdagen zich weer aandienen? Dat is misschien nog te vroeg, maar wat zou het mooi zijn als we in de prachtige maanden die daarop volgen elkaar weer kunnen zien. We kijken er reikhalzend naar uit.

In deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte over wat er bestuurlijk zoal binnen de vereniging op de achtergond speelt en brengen we je op de hoogte over andere praktische onderwerpen.

Ledenvergadering maandag 29 maart aanvang 19:30

Hierbij nodigen wij je van harte uit voor onze ledenvergadering op maandagavond 29 maart. De vergadering organiseren we weer in digitale vorm. De vergadering start om 19:30 en zal omstreeks 21:30 afgelopen zijn. Wil je de ledenvergadering bijwonen, meld je dan voor 22 maart as. aan. Om je op te geven bezoek je de website en log je met je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je kunt ook deze link gebruiken om je in te schrijven. De agenda en andere stukken voor de vergadering, stellen we ruim van te voren via de website beschikbaar. Een dag voor de bijeenkomst sturen we je een deelnemerslink en een aantal huishoudelijke spelregels voor het bijwonen van de digitale bijeenkomst.

Tot ziens op 29 maart!

Vacature bestuurslid communicatie!

Na vier jaar heeft het bestuurslid communicatie (Jan Jes) aangegeven terug te willen treden uit het bestuur. Nu de vereniging een nieuwe huisstijl is geïntroduceerd en een nieuwe infrastructuur in de vorm van de nieuwe website is gelanceerd, is het tijd om de mogelijkheden van de nieuwe website ook echt te gaan benutten. Er is nog veel te doen. Sterker nog, nu begint het pas!

We zijn als vereniging zonder fysiek clubhuis afhankelijk van elektronische communicatie. De website en het forum vervullen een belangrijke functie binnen de vereniging. Hoewel we daar aardig mee bezig zijn, kan het altijd beter! Er is veel informatie op wereldfietsgebied beschikbaar dat we nog niet 'ontsluiten' voor onze leden, de samenwerking met de redactie van het tijdschrift kan veel intensiever, de verschillende doelgroepen die we hebben gedefinieerd kunnen beter bediend worden met interessante 'content'. 

Die content komt niet vanzelf. Daar is een webredactie voor nodig, bestaande uit enthousiaste leden die actief willen bijdragen om leuke en interessante informatie beschikbaar te stellen. Hoe werkt die webredactie dan samen met de redactieleden van het tijdschrift? Welke content komt in het tijdschrift en welke in de website? Hoe vaak? Enz. enz. Er moet nog veel georganiseerd en ingericht worden. Een prachtige klus!

Dus: spreekt deze uitdaging je aan? Heb je affiniteit met communicatie en bestuurswerk? Zit je niet het hele jaar op de fiets (maar slechts een gedeelte)? Schrijf dan een mail aan de voorzitter Erik. We zien je reactie graag tegemoet!  

Ledenpas

Tot vorig jaar ontving je een papieren ledenpas. Die moest je uit de brief drukken die bij de eerste uitgave van een tijdschrift van een nieuw jaar zat. Zo'n blad papier is speciaal papier wat bijna op was. 'Gaan we het wel of niet bestellen', was de vraag. De ledenpas gebruiken we nauwelijks en we hebben een alternatief. De ledenpas zal je waarschijnlijk nog wel gebruiken als je een winkelier bezoekt die Wereldfietsers een speciale korting verleent. Ook kan het zijn dat je je ledenpas wilt of moet laten zien als je de Wereldfietsbeurs bezoekt. Daarom doen we het anders en wel digitaal. Als je naar de website gaat, vind je in het menu onder Mijn Wereldfietser de knop 'Mijn Ledenpas'. Bezoek je een winkel of onze beurs, neem dan je mobiel mee. Wil je toch een hardcopy, dan maak je een printscreen en knip je de kaart uit.

Digitalisering tijdschriften

Met de start van de nieuwe website zijn we ook gestart met het beschikbaar stellen van de tijdschriften in digitale, bladerbare versies op onze website. Tijdschriften sturen we vanaf dit jaar niet meer na. Het is tijdrovend en bovendien kostbaar. In plaats daarvan is het tijdschrift nu altijd beschkbaar op onze website. Als je inlogt en naar Tijdschriften onder de menuknop Actueel gaat, tref je de covers van de digitale tijdschriften aan. Als je op een uitgave klikt, krijg je het tijdschrif in full screen én full color te zien. Onderwerg op de telefoon, iPad of in je luie stoel thuis heel goed leesbaar. Door op de pijltjes aan de zijkanten in het scherm te klikken, blader je door de pagina's. Wij zijn blij dat deze lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan en hopen dat jij er net zo veel plezier aan beleeft.

We hebben nu vijf tijdschriften digitaal. We gaan proberen het compleet te krijgen. Jawel, alle uitgaven digitaal op de website. Een hele klus, maar we hebben goede hoop. Bestuurslid Jan Jes is erop uit getrokken om alle uitgaven te vinden en waarempel, een lid blijkt op enkele jaargangen na alle tijdschriften te hebben bewaard! De ontbrekende jaren bleken ook al snel gevonden: penningmeester Dennis heeft alle jaargangen kreukloos beschikbaar op zijn zolder! Wat een prachtige ontdekking. Als we ze allemaal hebben verzameld, gaan we ze digitaliseren en beschikbaar maken op de website. We hopen dat het allemaal lukt en dat we je over niet al te lange tijd op een hele trits prachtige verhalen kunnen trakteren.

Online lezingen

We zijn er wat onwennig aan begonnen: de online lezingen. Inmiddels hebben we er twee gehad: Elbert Achterstraat vertelde over zijn wereldreis op een tandem door Mongolie, India, Australie en Latijns Amerika. Wát een avonturen. De tweede lezing die we ook al achter de rug hebben is die van Fons de Rooij, tezamen met Baukje, Rob en Claire die met z'n vieren de Great Divide Mountain Bike Route (GDMBR) hebben gefietst en een prachtige presentatie met bijbehorend gezamenlijk verhaal hielden. Allemaal online. Om dit mogelijk te maken hebben we een professionele versie van Zoom aangeschaft. Dit blijkt goed te werken. Bestuurslid Michiel Maiwald is veel tijd bezig geweest e.e.a. in te richten en dat is goed gelukt! 

Aankomende 27 februari zal Jan Jes een lezing geven over zijn fietstocht door Zuid-Amerika. Meer informatie vind je hier

Zoals gezegd, het is allemaal wat onwennig. Er is een beperkt aantal mensen dat zich kan inschrijven. Hoeveel komen er niet opdagen? Hoeveel zullen we uitnodigen? Daar beginnen we inmiddels wat ervaring mee te krijgen. De feedback die we van de kijkers hebben gekregen, is overwegend positief. We zijn ons als bestuur bewust dat dit medium op deze manier (en in deze omstandigheden) talloze mogelijkheden biedt. Naast de lezingen over fietsreizen, zijn er ook online cursussen, materiaalpresentaties of lezingen over fotografie of kampeerspullen mogelijk. We zijn dan ook zeker van plan de online presentaties uit te breiden. Mocht je interesse hebben om iets te vertellen, stuur dan een e-mail aan activiteiten@wereldfietser.nl.

Voor wie de presentaties nog eens wil nakijken, zie de mediatheek waar de lezingen in zijn geheel zijn te zien. Wel even inloggen!

Contributie: factuurnummer en bankrekeningnummer

Vorig jaar heeft iederen met een e-mailades een mail ontvangen met een bijlage waarin de kosten voor de contributie zijn gespecificeerd. Het proces verloopt volledig automatisch in het nieuwe systeem en haalt ons enorm veel administratieve lasten uit handen. Ruim 75% van de leden heeft een automatische incasso afgegeven. Die betalingen verlopen vlekkeloos, maar bij overboekingen wil het nog wel eens mis gaan.

Er wordt zonder vermelding van het factuurnummer betaald of de contribtie wordt vanaf een andere naam en rekeningnummer voldaan. Een combinatie van die twee kan ook. Voor de ledenadminsutarie een enorm gepuzzel om te achterhalen wie er nu precies wel en niet heeft betaald. Daarom hierbij het vriendelijk doch dringende verzoek het factuurnummer te vermelden in de betaling. We worden nog veel blijer als je ons een automatische incasso wilt geven. Je kunt dit aanzetten in Mijn gegevens op de website. Hartelijk dank!

Verrijking ledenbestand

Steeds meer leden weten de weg naar hun eigen gegevens op onze website te vinden. Dagelijks worden wijzigingen, correcties en aanvullingen gedaan. Veel leden vullen de doelgroep(en) en hun geboortedatum in. Maar ook je adreswijziging kan je voortaan op deze manier zelf doorgeven. Hartelijk dank daarvoor! Met deze gegevens help je ons om steeds beter en gerichter te kunnen communiceren. Leuk is ook te zien dat er steeds meer pasfoto's worden ge-upload. Wel zo leuk voor je ledenpas waar die ook op wordt getoond. Weet dat we je gegevens vertrouwelijk behandelen en nergens anders voor gebruiken dan om mee te communiceren en te zorgen dat je het tijdschrift ontvangt. Wil je meer weten over ons gegevensbeheer, lees het dan na in ons privacyreglement.

Verhuizing? Geef het door!

Als je gaat verhuizen of al bent verhuisd, vergeet dan niet je adreswijziging aan ons door te geven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op de website van de wereldfietser. In 'Mijn Wereldfietser -> Mijn gegevens' pas je eenvoudig zelf je adres aan. Het adres wordt automatisch doorgevoerd in onze administratie en je krijgt een mailtje met een bevestiging van je aanpassingen. Belangrijk is natuurlijk dat je zo zeker weet dat de volgende uitgave van ons mooie tijdschrift op de juiste mat valt! 

Moderator gezocht

Om ons websiteteam te versterken zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe moderator (4-6 uur per week). Het modereren kan plaatsvinden vanuit huis.

De volgende taken staan je te wachten:
•    Forumbijdragen van gebruikers beoordelen en onderhouden
•    Herkennen van - en ingrijpen bij – verboden of ongewenste content
•    Open en duidelijk communiceren met de community
•    Gebruikers helpen en wegwijs maken op het Wereldfietser-Forum

We zoeken iemand die past binnen het volgende profiel:
•    Passie voor de Wereldfietser en haar leden/bezoekers
•    Kennis van de Wereldfietser-community
•    Pakt graag taken op en houdt ervan om zelfstandig te werken
•    Altijd neutraal en objectief
•    Sterk in communicatie, humorvol en meedenkend
•    Goede beheersing van de Nederlandse taal

Voor meer informatie over deze functie, neem je contact op met het bestuurslid Acitviteiten Michiel Maiwald.

Blik vooruit

Normaal zetten we in deze rubriek de aankomende tochten en andere evenementen. Helaas is het overzicht nagenoeg leeg maar we willen het graag vullen met online lezingen. Zie ook hierboven. Nogmaals, heb je een leuk verhaal over een fietsreis of een 'aanpalend' onderwerp? Neem dan contact op met bestuurslid Michiel Maiwald

Het blijft voor iedereen lastig in de glazen bol te kijken. We weten allemaal wat de situatie is i.v.m. COVID en puntjes aan de horizon zijn zichtbaar. Helaas zijn de puntjes niet fel genoeg om tochten concreet te plannen. We zitten er bovenop. Zodra het éven kan, gaan we er weer op uit! 

Contact met De Wereldfietser

Wil je naar aanleiding van bovenstaande contact met het bestuur opnemen, stuur dan een berichtje. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.